Videnskabelig test af motionscykler

Både testinstruktører og testpersoner har stor fokus på test af motionscykler. Men hvordan kan man så bedst teste en kondicykel?

Den bedste måde at teste på er naturligvis ikke at læse om den, men selv prøve rigtig mange forskellige motionscykler.

Der findes dog også artikler online med info fra folk, som har testet de forskellige modeller.

Evald Rytter har testet sammen med 5 andre personer i alt 21 cykler . Han udtaler: ” Vi skulle teste 21 motionscykler, og det var en god test, for der var meget få af dem, der ikke levede op til vores krav. Vi testede i tre uger hver måned. “

I testen blev producenternes testresultater kontrolleret med særligt testværktøj . Der kan testes på cyklens stabilitet, arbejdshastighed, ryttereffektivitet og -styrke, og ergonomi.

Hemmelig test af motionscykler

Testpersonerne har testet testværktøjet på de forskellige motionscykler, men de lovede ikke at fortælle testens resultater.

Det har kostet rigtig mange penge for testen, og derfor er testpersonerne nødt til at holde testen fortrolig. Evald Rytter udtaler: ” Vi brugte utrolig meget tid på testen – tre uger om måneden – og 500 timer i alt . Det var en  uafhængig test, så vi havde betalt for det selv ” .

Nogle af testerne ville gerne teste på racercykler, men testlederen kom frem til, at det var bedre at teste en motionscykel. Det er fordi man ikke kan teste en racercykel ordentligt.

Testpersonerne testede på en testcykel, der kunne måle testresultaterne. Testværktøjet gjorde det muligt at teste alle parametre på cyklen.

Testen viste, at den bedste motionscykel er den der passer bedst til lige præcis dine behov, og ikke nødvendigvis den der er bedst i test på diverse fitness sider.

Derudover er det vigtigt at teste, om den motioncykel du vælger, har en god ergonomi. Det vil sige, at den skal passe til din krop, og ikke give dig ondt i ryggen eller andre steder.

I testen blev der også testet på cyklens stabilitet. Det er vigtigt, at du ikke falder af, når du kører på din motionscykel.

Det er forskelligt, hvad folk synes er den bedste motionscykel. Nogle foretrækker en motionscykel, der er let at manøvrere, mens andre foretrækker en motionscykel, der har et højt gear.