Når du er i akut pengenød

Kreditkort og penge i baglomme

Nogle gange kan det bare være nærmest umuligt at se en vej ud af en økonomisk katastrofe. Der kan være mange grunde til, at du er havnet i sådan en situation, og det kan være så godt som håbløst at finde vejen ud igen.

Hvis alt andet glipper, så kan en løsning være at tage et forbrugslån.

Hvad er et forbrugslån

Det er et samlet overbegreb, der dækker over forskellige lånetyper, der alle giver låneren mulighed for at låne nogle penge til forbrug. Ordet forbrug er meget bredt formuleret, og det kan dække over stort set hvad som helst.

Lånet kan være stort eller småt. Hvis der for eksempel er tale om et online lån, så er det lån, som du meget nemt og meget hurtigt kan tage. Og pengene kommer hurtigt ind at så på din konto.

Hvad kan man låne til?

Der er ingen faste regler for, hvad de lånte penge skal bruges til. Det styrer du selv. Det kan være til ting, til oplevelser, til regninger, til forbedring af din bolig -eller hvad du selv mener, du har brug for penge til.

Der er ingen, der stiller spørgsmål til formålet med lånet, så du behøver slet ikke at forklare eller undskylde.

Inden du tager et forbrugslån

Det er så nemt som ingenting at tage et lån på nettet. Det, der kan være lidt svært i den forbindelse, er at gennemskue, hvad det så kommer til at koste dig i den sidste ende. Der er nemlig forskellige ting, du skal se efter for at kunne regne det ud.

Du kan læse alt, hvad der er værd at vide om forskellig typer af lån hos Finansieret.dk. Også forbrugslån. Bliver du klogere på det, forstår du begreberne bedre, og du forstår bedre, hvad det er for nogle ting, du skal være særligt opmærksom på.

Så er du så godt klædt på i forhold til at forstå, hvordan et lån er skruet sammen og dermed, hvad et specifikt lån kommer til at koste dig i gebyrer og renter. Det er rart ikke at blive negativt overrasket over det. Især hvis økonomien i forvejen er stram, er det en ekstra bet at skulle betale for meget for et lån.

Hvilke udgifter er der ved et lån?

Det koster altid noget at tage et lån. Det er jo netop det, som låneudbydere har sig overskud af. De udgifter, der kan være i forbindelse med et lån, kan for eksempel være: Oprettelsesgebyr og renter. Desuden bør du være opmærksom på at tjekker, hvor meget du samlet set kommer til at betale tilbage på lånet.

Disse udgifter skal du medregne, når du vurderer prisen for lånet.

Et forbrugslån kan hjælpe dig ud af en akut pengenød, du skal bare være klar over, at alt har en pris.

Hvad kommer det så til at koste?

Det kan ikke besvares entydigt. Alle lån er forskellige. Dels har forskellige låneudbydere forskellige vilkår, og dels kan der være forskelle fra lån til lån.

Det kan variere meget, hvad et lån kommer til at koste. Men som en tommelfingerregel kan man sige, at et mindre lån, der bliver betalt hurtigt tilbage, er billigere end et lån, der er større, og som bliver betalt tilbage over en længere periode.

Hvis du ikke vil eller kan tage et lån, så kan du også søge om hjælp hos det offentlige.