Sådan vælger du den rigtige badminton ketcher

Er du ny i badmintonverdenen og står og mangler en god ketcher? Eller er du mere erfaren indenfor sporten og ønsker blot at opgradere din nuværende ketcher? Uanset hvad, er det vigtigt at du overvejer dit køb af ketcher grundigt for at sikre, at du får en ketcher i god kvalitet og ikke betaler overpris for en dårligere ketcher. Læs med her, eller hos badmintonsiden.dk, for at tips og tricks til at vælge den helt rigtige badminton ketcher.  

Design af ketcherne 

Der findes mange forskellige former for badminton ketchere i mange designs. Derfor er det også vigtigt, at du undersøger de forskellige designs nøje, før du vælger hvilken badminton ketcher, der passer bedst til dig og din spillemåde.  

Et eksempel på et godt design til en ketcher er det isometrice design. Dette er for mange det klassiske og traditionelle ketcher design – dog har denne form for ketcher et sweetspot, som er hele 30 procent større end ved den helt traditionelle rammeform.  

Fleksibilitet  

En anden ting, der er meget vigtig at tænke over, når du vælger ketcher, er fleksibiliteten i ketcheren. Her er det især skaftets fleksibilitet, du skal være opmærksom på. Ønsker du at undersøge fleksibiliteten på en ketcher, skal du undersøge måden skaftet bøjer på, når du rammer bolden i luften. Du kan teste fleksibiliteten af ketcheren ved at svinge ketcheren og mærke katapultkraften, du føler i skaftet, når du spiller badminton.  

Vægtfordeling 

En af de vigtigste elementer du skal huske, når du vælger en badmintion ketcher, er vægtfordelingen i ketcheren. Der findes to forskellige vægtfordelinger i en badminton ketcher: hovedtung og hovedlet.  

Størstedelen af badmintonspillere spiller med en hovedtung ketcher, da du med denne hurtigt kan angribe og reagere på frontlinjen. Med den hovedlette ketcher kan du derimod nemmere holde dig lidt tilbage og tage de lange skud på baglinjen. Denne ketcher er desuden også meget udbredt i double, hvor det ”flade spil” spiller en større rolle end ved single.  

Når det kommer til at finde en ketcher med den rette vægtfordeling, kræver det, at du prøver dig frem og mærker efter – måske skal du endda prøve at spille en kamp med en af hver for at kunne beslutte dig fohvilken der er bedst.  

Stivhed  

I forlængelse af fleksibiliteten af ketcheren er det også vigtigt at undersøge stivheden. Et stift skaft på ketcheren giver minimal ekstra kraft til slagene, da skaftet vil bøje meget lidt bagover og omvendt ved et meget fleksibelt skaft. Der findes 4 primære stivheder: Fleksibel som tidligere nævnt, medium stift, stift, ekstra stift.  

Du kan vælge stivhed i skaftet alt efter hvilket niveau, du spiller badminton på. Er du nybegynder eller relativt uerfaren, kan det være en god ide at vælge en meget fleksibel ketcher. Er du derimod en meget erfaren spiller eller elitespiller på høj plan kan du vælge en ketcher med ekstra stift skaft. Det ekstra stive skaft giver dig maksimal kontrol over ketcheren, og du vil skulle gøre det mest af arbejdet selv.