Få plads til musikalsk dannelse i lejligheden

Få plads til musikalsk dannelse

Film og stereotypi har lagt et meget særligt billede ind i hovedet om, hvad korrekt dannelse er, hvor det kommer fra, og hvilken slags mennesker der kan bære det. Der er blevet gjort grin med, at sand dannelse er at kunne de gamle klassikere inden for litteraturen, at man bor i et korrekt postnummer, ens bolig består af flere værelser, hvor nogle er dedikeret til hobby- og kontorarbejde.

Når det kommer til den kreative barnesjæl, så findes der en ophøjethed ved skak, og så er der den sjove ved at kunne spille klaver og have et ægte, gammelt klaver stående til pynt i dagligstuen med undtagelser af de dage, hvor musiklæreren kommer forbi. Vi har alle set karakterer, som skulle leve op til disse dyder i serier og tegnefilm, men man kan også møde folk, som vil mene, at visse af disse dyder er grundlæggende for dannelse.

Lav mængde plads og lydtætte vægge.

Mens man kan sige, at læsning handler om evne og interesse, så har man den fordel at det ikke kræver meget rum og er en forholdsvis lydløs beskæftigelse, så er den musikalske interesse en anden sag.

Den teknologiske udvikling har gjort, at man ikke længere behøver hylder til store nodehæfter, da man kan have dem på tablet og mobil, men fortsætter man af den teknologiske bane, så vil man finde løsninger på flere problemer. De pladskrævende klaverer er et godt eksempel på noget, som har fået teknologiske modsvar. Man kan idag få forskellige former for el klaver, både størrelser men også med indbyggede egenskaber.

Hvis man kigger nøje efter i visse modeller, så vil man måske være heldig at finde et lille stik. Dette stik er designet til at løse et andet problem. Musik kan lyde godt for nogle, men for de der ikke er enige, vil det være støj, og man vil i længden modtage klager for at forstyrre nabofreden. Her vil man kunne stikke et headset ind og den spillende elev vil have mulighed for at høre sine toner, blive et med sin musik og måske lære endnu mere.

Funktionelle lektioner til senere

En fordel ved at man sikre sig denne form for ”dannelse”, er at det kan komme en til gavn senere. Man kan finde mange stunder hvor mødet med et klaver kan bringe folk til sig, og man vil i musikkens tegn kunne danne fællesskaber og få venner ved blot at vide, hvordan man bruger et klaver.

Det kan også gøre gavn ved institutioner der praktiserer morgensang eller fællessang, såvel som det har den private fordel at man vil kunne spille et nummer til nogle af de store familiefester om det er konfirmation, runde fødselsdage, bryllupper og meget andet.

Så ikke nok med at man kan sige, at man holder ved gamle ideer og traditioner, så giver man også sit barn en opvækst, der giver en masse muligheder gennem hele den lange fremtid.